FĂRĂ JUMĂTĂŢI DE MĂSURĂ – Demisia, incompetenţilor!

Să persişti şi astăzi în a arăta acuzator cu degetul către guvernarea Tăriceanu este de-un tupeu fără margini. Traian Băsescu şi gaşca lui de “pitici” portocalii insistă, obsesiv, în a da vina pe greaua moştenire, deşi ei sunt la putere de aproape un an şi jumătate. Cât timp îşi vor mai scuza astfel incompetenţa? Dacă Tăriceanu, Vosganian şi ai lor au fost balaurii care au pus economia sub semnul întrebării, după cum pretindeţi, tu, “înţeleptul” Băsescu, şi voi, bocii care promiteaţi lapte şi miere, de ce nu sunteţi în stare să reparaţi ce vor fi stricat liberalii? Lumea care i-a votat, o parte grosolan manipulată de poveştile lor cu moguli şi comunişti, îşi pierde până şi ea răbdarea. A înţeles, din păcate mult prea târziu, că sunt nişte ipocriţi şi nişte neica-nimeni în ale guvernării. Nişte zerouri absolute.
Care le sunt soluţiile? Diminuarea salariilor şi, mai ales, a pensiilor? Adică sărăcirea absolută a milioane de români? Scade salariul, scade pensia, scade, pe cale de consecinţă, şi consumul. Rezultatul? Alte falimente în mediul privat pentru că oamenii nu vor mai avea cu ce cumpăra produse. Mai departe, bugetul statului se va atrofia, fiindcă mai puţine firme înseamnă mai puţine impozite şi taxe adunate din piaţă. Iar un buget vlăguit va echivala cu investiţii şi mai reduse în sănătate, în şcoli şi în drumuri. Guvernul Băsescu, spun Băsescu pentru că Boc există doar cu numele, ne afundă în faliment, dar continuă, cu dezinvoltură, să nu îşi asume nicio responsabilitate pentru haosul din economie.
Nu reuşesc să construiască. N-au priorităţi şi nici dezmăţul din achiziţiile publice nu l-au stopat. Fără măsuri pentru resuscitarea producţiei, pentru sprijinirea întreprinderilor, pentru încurajarea exporturilor, pentru noi locuri de muncă, anticipez că peste câteva luni, taxa pe valoarea adăugată şi cota unică vor fi majorate. Nu doar atât: tare mi-e teamă că va urma o altă tăiere din salarii şi pensii. Toate nenorocirile sunt posibile cu o asemenea guvernare. Băsescu şi fidelii lui au alternativa, de bun simţ, a demisiei. Desigur, însă, că, măcar în ceea ce îl priveşte, “tătuca” de la Cotroceni îşi va duce mandatul până la capăt. Suntem nevoiţi să-l suportăm pe mai departe.
Mihai Paul CODUNAS
mihaipaulcodunas@yahoo.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: