Din activitatea deputatului Mircea Drăghici

Bani în Colegiu pentru biserici şi drumuri

Deputatul PSD Mircea Drăghici a reuşit să aducă finanţări importante pentru Colegiul Curtea de Argeş, pe care îl reprezintă. În urma amendamentelor la bugetul de stat depuse de către parlamentarul social-democrat, prin hotărâre de Guvern, publicată în Monitorul Oficial nr. 289/2010 au fost alocaţi bani din fondul de rezervă bugetară, aflat la dispoziţia executivului pentru lăcaşuri de cult şi lucrări de infrastructură. Astfel, vor primi fonduri pentru reabilitări, modernizări şi reparaţii, 13 biserici şi mănăstiri din Colegiul Curtea de Argeş. Este vorba despre Biserica “Sfântul Nicolae” din municipiul Curtea de Argeş, Biserica Bătuşari, municipiul Curtea de Argeş, Mănăstirea “Sfântul Nicolae” (1670), din comuna Aninoasa, Biserica “Sfinţii Mihail şi Gavriil”, din comuna Tigveni, Biserica “Sfânta Paraschiva” din comuna Muşăteşti, Mănăstirea Robaia, comuna Muşăteşti, Biserica Monument istoric (1470), comuna Brăduleţ, Biserica “Cuvioasa Paraschiva”, (1860), Arefu, Biserica “Sfânta Treime” – Mălureni, Biserica Sfinţii “Apostoli Petru şi Pavel” – Albeştii de Argeş, Biserica “Naşterea Maicii Domnului” – Valea Iaşului, Biserica “Sfânta Paraschiva” – Valea Iaşului, Biserica “Intrarea Maicii Domnului în Biserică” – comuna Nucşoara.
De asemenea, Mircea Drăghici a obţinut 190.000 lei noi pentru pietruirea străzilor din municipiul Curtea de Argeş, aşa cum a cerut în amendamentul depus la începutul acestui an. Parlamentarul Colegiului Curtea de Argeş a precizat că este urgent să scoatem din izolare gospodăriile aferente străzilor şi uliţelor din pământ, care sunt neamenajate: “Nu este posibil ca într-o zonă istorică precum oraşul Curtea de Argeş să nu avem căi de acces modernizate către toţi locuitorii. Ştiu că bugetul local este insuficient şi, de aceea, am vrut să dau o mână de ajutor, să-mi fac datoria de ales al cetăţenilor”.

A votat pentru Legea lustraţiei

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri Legea lustraţiei, un proiect aflat în traseul legislativ de 5 ani. Decizia a fost luată prin vot nominal, cu 203 voturi favorabile, 40 împotrivă şi 12 abţineri. Deputatul social-democrat Mircea Drăghici a votat în favoarea acestui proiect: “Am vrut să legiferez astfel efectele Revoluţiei din 1989. Întotdeauna am fost de părere că avem nevoie de o democraţie autentică, şi nu de una cosmetizată! Astăzi avem o lege care consfinţeşte Revoluţia din România, care nu a fost nici Perestroika, nici Glasnost! Parlamentul a făcut ce trebuia să facă Traian Băsescu, atunci când de la tribuna Parlamentului a condamnat public comunismul! Se dovedeşte că preşedintele este în contratimp cu Parlamentul şi cu timpurile de după Revoluţie!”
Legea, cerută şi aşteptată de societatea civilă de 20 ani, prevede ca persoanele care au făcut parte din structurile de putere sau din aparatul represiv al regimului comunist să nu poată candida şi să nu poată fi numite, timp de 10 ani, pentru o serie de demnităţi şi funcţii publice (de la cele de preşedinte şi parlamentar, la cele de primar, prefect, judecător şi procuror). Mircea Drăghici a precizat: “Cred că PDL o să aibă o problemă! Cum vor mai ocupa funcţii mulţi din foştii susţinători ai fostului regim? Oricum, au ţinut legea în Parlament atâta timp ca să poată candida Traian Băsescu, dar acum românii au dreptul la adevăr şi la democraţie veritabilă!”
Eva ADAM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: