“Când nu vom mai putea răbda, când foamea ne va răscula…” – ŢARA, SUB AMENINŢAREA PARALIZIEI TOTALE

Curbele de sacrificiu anunţate de Traian Băsescu şi confirmate de Cabinetul Boc au generat marea demonstraţie din Piaţa Victoriei. În 19 mai, 50.000 oameni disperaţi au cerut demisia tandemului Băsescu-Boc şi au ameninţat să revină în Bucureşti pe 31 mai şi să rămână până la demisia celor pe care îi socotesc responsabili de ruinarea ţării. Reducerea salariilor cu 25%, a pensiilor şi alocaţiilor de orice fel cu 15%, a suprimării subvenţiilor si ajutoarelor sociale a stârnit revolta populaţiei sărăcite deja. Milioane de români spun că trebuie să lupte pentru propria existenţă. Disperarea care i-a cuprins face posibil orice scenariu de coşmar.
Preşedintele Băsescu pare să se delimiteze de premier, afirmând că măsurile anunţate aparţin guvernului, şi nu FMI-ului, care ne-a împrumutat cu miliarde de euro pentru ca ţara să nu intre în incapacitate de plată. Directorul forului internaţional, Dominic Straus Kahn, i-a întărit declaraţia. Traian Băsescu a cerut guvernării ca măsurile de austeritate să fie dublate de cele care trebuie să însănătoşească economia. Care a fost pusă pe butuci de impozitul forfetar şi alte “ghiduşii” născocite parcă de minţi bolnave.
PSD şi PNL au anunţat depunerea unei moţiuni de cenzură, dar căderea guvernului n-ar rezolva mare lucru, după cum s-a văzut spre sfârşitul anului trecut. Şi totuşi, ieşirea ţării din situaţia gravă în care este nu se poate face decât prin soluţii politice. Care vor fi greu de acceptat de cei cu salarii de 5 milioane sau cu pensii de 3, când în sistemul bugetar unii primesc indemnizaţii de sute de milioane de lei vechi sau pensii speciale chiar mai mari. Dă, Doamne, românului mintea de pe urmă!
Eva ADAM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: