Victor Ponta la Valea Danului

Vineri, 9 aprilie, comuna din vecinãtatea municipiului Curtea de Argeş a cunoscut febra marelor evenimente: pentru prima datã în istoria sa multisecularã a gãzduit antrenamentele unor echipe participante la Campionatul Naţional de Automobilism. Şi nu era chiar o bagatelã sã-l vezi pe Titi Aur, multiplul campion care-l avusese elev pe liderul naţional al PSD, Victor Ponta, cãştigãtor al grupei A în 2009, în echipaj cu Edwin Keleti, aşteptat şi el în comuna argeşeanã. Organizatorii şi-au ales ziua prãznuirii Izvorului Tãmãduirii, astfel cã asistenţa a fost destul de numeroasã.
Circuitul de antrenament (2 plus 2 km în pantã, pe drumul spre Cepari), a supus la grele încercãri cele douã Mitsubishi Lancer Evo9 şi Renault-ul Clio R3 (cu care Ponta şi Keleti îşi adjudecaserã titlul în ediţia precedentã). Motoarele turate la maxim pentru reglaje, kilometrii înghiţiţi hulpav, precum şi întoarcerile pe loc din vitezã au fãcut deliciul spectatorilor, indiferent de vârstã. Aceştia au putut simţi forţa bolizilor prin aerul dizlocat în goana lor nebunã pe care au urmãrit-o plasaţi strategic prin grãdinile din vecinãtatea drumului sau câţiva chiar de prin copaci ori de pe stâlpii din beton care susţineau reţeaua electricã.
În jurul orelor 17.00 în zonã au sosit Victor Ponta, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu şi deputatul Mircea Drãghici. Aceştia au fost întâmpinaţi de ăatre primarul localnic, Vasile Nicã şi de omologul din
urbea Basarabilor, Nicolae Diaconu, precum şi de consilierii locali şi, bineînţeles, de cei prezenţi. Oaspeţii veniserã cu oarecare întârziere pentru cã, anterior Victor Ponta se întâlnise cu ÎPS Calinic, care îi dãruise duhovniceasca binecuvântare.

“Victor are mânã de conducãtor!”

Tinerii lideri pesedişti, Ponta şi Drãghici, au o pasiune comunã, cursele automobilistice, din care politica i-a silit sã se retragã. În tinereţe, liderul judeţean a alergat şi el pe un ARO şi a fost timp de câţiva ani buni team-manager la
Dacia Rally. Victor Ponta a fãcut câteva curse la Valea Danului cu Titi Aur şi apoi cu Constantin Nicolescu. Primul i-a urat sã conducã ţara peste 4 ani cu talentul dovedit la volan. “Mi-aş dori sã pot conduce partidul şi, de ce nu, ţara, aşa cum conduce Titi maşina de curse!”, a mãrturisit Ponta, mândru cã şeful pesediştilor argeşeni, când a coborât de la postul de copilot, a afirmat: “Victor are mânã de conducãtor!”
Politicienii n-au ratat ocazia de a sta de vorbã cu oamenii la modul foarte firesc, ca între prieteni. Remarcabil a fost faptul cã s-au evitat subiectele politice sau atacurile la adversari. Faptul cã a fost o întâlnire neprotocolarã s-a dovedit prin absenţa primarilor şi aleşilor locali ai PSD din zonã. Ceea ce a uimit din plin a fost însã lipsa viceprimarului democrat-liberal Vasile Dina care, spuneau unii oameni, ar fi avut obligaţia de a-l saluta mãcar pe preşedintele Consiliului Judeţean, fie şi numai pentru faptul cã, din punct de vedere administrativ, comuna este subordonatã forului condus de cãtre Constantin Nicolescu.
Eva ADAM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: