Şeful RNP a plantat molizi la Dobroţ!

“Luna plantãrii de arbori” (15 martie – 15 aprilie) s-a încheiat pentru judeţul Argeş în pepiniera de la Albeşti, în prezenţa dir. general al Regiei Naţionale a Pãdurilor ROMSILVA, Valerian Solovãstru. Acesta a fost întâmpinat de subordonaţii din nordul judeţului, care lucreazã în codrii de pe cele patru vãi de râuri, gazdã fiind şeful Ocolului Silvic Curtea de Argeş, Costel Stan. Pepiniera în cauzã a produs anul acesta 55.000 puieţi (molid, salcâm, paltin),
din care în zonã s-au plantat 20.000, restul fiind vânduţi. Pentru anii viitori, producţia preconizatã este de 150.000 (2011), respectiv 250.000 puieţi (2012). Festivitatea s-a încheiat prin plantãri de puieţi de cãtre cei prezenţi, dintre care n-a lipsit nici primarul Nicolae Diaconu, din urbea Basarabilor.
“Aurul verde” rãmâne ţinta afaceriştilor din întreaga lume, care în goana dupã câştiguri uşoare, pun în primejdie echilibrul ecologic şi chiar sãnãtatea planetei. Argumente: 1 ha pãdure reţine anual 60 t praf; 1 fag înalt de 25 m produce în 24 ore cantitatea de oxigen necesarã unui om în 3 zile; lipsa pãdurilor şi perdelelor de protecţie favorizeazã deşertificarea, semnalatã la noi în ultima vreme în câmpia olteanã; alunecãrile de teren s-au accentuat în zonele cu defrişãri. Acestea sunt numai câteva motive care ar trebui sã ne determine sã ocrotim pãdurea, vânatul, fructele naturale pe care ni le oferã, dacã vrem sã lãsãm o moştenire valoroasã urmaşilor. Acum e timpul sã acţionãm cu hotãrâre, cãci suprafaţa împãduritã din România a scãzut în ultima sutã de ani de la 80% din teritoriu, la ceva peste 25%.
Roxana MOLDOVAN

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: