Liberalii din Cãteasca îşi iau în serios responsabilitãţile!

Recent am primit la redacţie un material impresionant, redactat de cãtre prof. Dan Drãghici, preşedinte al Comisiei Locale pentru Învãţãmânt, Culturã şi Culte. Domnia sa, împreunã cu colegul Adrian Ghiţã, din Cireşu, formeazã echipa
liberalã din legislativul comunei Cãteasca, alcãtuit din 13 consilieri. Materialul primit se constituie într-un adevãrat manifest politic adresat cetãţenilor din comunã. Acesta include un istoric al PNL şi al realizãrilor sale pentru bunãstarea naţiunii şi nu ignorã nici guvernarea Tãriceanu. Absolut normal – susţine dumnealui – întrucât a fost singura din ultimii 20 ani care a investit masiv în localitatea Cãteasca, oferindu-i prilejul primarului pesedist şi viceprimarului pedelist de a se lãuda cu mãreţele realizãri. Cei doi consilieri locali liberali din acest mandat au reuşit sã se apropie destul de mult de ceea ce ar fi de dorit din partea unor aleşi ai comunitãţii. Fiind pensionar, prof. Dan Drãghici a monitorizat activitatea din primãrie, pentru ca sã fie trataţi corect cetãţenii şi cererile lor. Aceeaşi corectitudine a impus-o şi în comisia pe care o conduce. Alãturi de colegul Adrian Ghiţã,a participat la toate şedinţele de comisie sau de legislativ, încercând sã impunã respectarea legii. Dumnealor au fost prezenţi la toate întâlnirile cu cetãţenii, ceea ce nu le este la îndemânã colegilor, primarului sau viceprimarului. Informaţiile adunate cu aceste prilejuri s-au regãsit in proiectele de hotãrâri sau în iniţiativele promovate: editarea unei monografii a comunei; extinderea reţelei de iluminat public spre toate cimitirele comunei; modificarea şi completarea statutului şi a Programului de dezvoltare a comunei pe termen mediu şi lung; elaborarea unui audit economic pentru cele peste 6.000 ha teren arabil, pãduri şi luciu de apã, pentru eventualitatea valorificãrii cu ajutorul unor investiţii serioase.
Acestea sunt numai câteva din ideile generoase ale celor doi aleşi locali liberali, care au înţeles cã au datoria sã fie exemple de responsabilitate cetãţeneascã. N-ar trebui sã ne mire, cât timp PNL are o devizã asupra cãreia mulţi ar trebui sã mediteze: “Prin noi înşine!”
Eva ADAM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: