Prăjitură de Paşte cu ciocolată

Ingrediente pentru aluat: un kg făină; 250 g zahăr; 150 g unt; 50 g drojdie; 400 ml lapte; 6 gălbenuşuri; o linguriţă sare; un albuş pentru uns; câte o esenţă de rom şi de vanilie; 50 ml ulei pentru formă.
Ingrediente pentru umplutură: 200 g ciocolată menaj; 100 g cacao; 100 g zahăr; câte 30 g făină şi amidon; 8 ouă; o esenţă de vanilie; 30 ml lapte; 200 g unt; 200 g migdale; 80 g smântână.
Pregăteşti aluatul aşa: cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui gălbenuşurile frecate cu zahărul, sarea şi drojdia dizolvate în laptele călduţ. Adaugi esenţele şi frămânţi aluatul cu mâinile unse cu unt topit, în acest fel încorporând întreaga cantitate. Laşi aluatul la dospit, la cald, timp de o oră.
Pregăteşti umplutura aşa: mixezi pe bain-marie ouăle cu zahărul, ciocolata topită, laptele, făina, amidonul, cacaoa şi mirodeniile. Amesteci cu o lingură de lemn, până când compoziţia se îngroaşă. Când crema s-a răcorit, încorporezi smântâna şi untul. Ungi cu ulei două forme cu diametrul de 18 centimetri. Întinzi aluatul în strat de 7-8 mm. Tapetezi cu el baza şi pereţii formelor, iar pe margini decorezi cu aluat împletit. Repartizezi în mijloc umplutura şi presari 3/4 din migdalele mărunţite. Ungi aluatul cu albuş bătut şi presari feliile de migdale. Introduci pasca la cuptor, la foc mediu, pentru 40-50 de minute.
Roxana MOLDOVAN

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: