Miel copt în vin

Ingrediente: o pulpă de miel; un litru vin roşu; 2 linguriţe de miere; 3-4 fire usturoi verde; o linguriţă piper negru măcinat; o linguriţă rozmarin; 2-3 fire rozmarin verde; 3 linguri ulei; Delikat pentru friptură de miel şi pastramă.
Pentru marinată: un morcov; o ceapă; o lingură boabe muştar; o lingură piper negru măcinat; 2 linguri oţet de vin aromat.
Preparare: Fasonează frumoos pulpa de miel şi aşeaz-o într-un vas mare. Adaugi ingredientele de marinată (morcovul şi ceapa tăiate mai măricel), apoi apă cât să cuprindă pulpa de miel. Lasă la marinat câteva ore. Scoate pulpa din marinată, scurge-o bine de zeamă şi freac-o bine cu Delikat pentru friptură de miel şi pastramă. Aşeaz-o în tava în care ai pus uleiul. Unge-o cu miere desfăcută în puţină apă călduţă. Toarnă deasupra jumătate din cantitatea de vin şi pune în sos rozmarinul uscat şi partea albă de la usturoi tocată foarte mărunt sau zdrobită foarte bine. Dă la cuptorul incins, la foc potrivit. Lasă 30 minute, stropind din când în când friptura cu vin. După o jumătate de oră. toarnă restul de vin, dă focul mai tare şi lasă până face o crustă frumoasă. Serveşte cald, cu rozmarin verde şi ardei iute, cu garnitură de cartofi natur.
Roxana MOLDOVAN

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: