Iniţiative parlamentare argeşene

Deputatul Drăghici cere păstrarea Grădiniţei Brădetu

“Domnule ministru al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu,
În calitate de deputat în Circumscripţia electorală nr. 3, Colegiul Uninominal nr. 2, vă supun atenţiei situaţia Grădiniţei Brădetu, din judeţul Argeş. Pe baza informaţiilor primite la Cabinetul Parlamentar şi pe baza documentelor transmise de către părinţi, s-au desprins următoarele concluzii:
1. Părinţii celor 12 copii (între 3 şi 6 ani), care se vor înscrie în anul şcolar 2010-2011 la Grădiniţa Brădetu, comuna Brăduleţ, judeţul Argeş, vă cer ajutorul, astfel încât această unitate de învăţământ să nu fie desfiinţată. În data de 19 februarie 2009, părinţii au fost informaţi verbal cu privire la faptul că în anul şcolar 2010-2011, Grădiniţa Brădetu nu va mai funcţiona, urmând ca micuţii să fie mutaţi la Grădiniţa Brăduleţ.
2. Părinţii nu sunt de acord cu această soluţie din următoarele motive:
– transportul cu microbuzul şcolii este nesigur, acesta nefiind adecvat transportului copiiilor preşcolari;
– nu există o persoană abilitată pentru supravegherea copiilor în timpul transportului şi în timpul transferului de la microbuz către sediul grădiniţei;
– naveta este prea obositoare pentru nişte copii atât de mici, cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, astfel încât randamentul actului educaţional ar fi extrem de redus.
Având în vedere cele prezentate, vă rog să analizaţi posibilitatea ca această unitate de învăţământ să nu fie închisă, deoarece raportul dintre cheltuieli şi beneficii nu poate fi ignorat, atunci când este vorba despre viitorul copiilor noştri.
Solicit răspuns scris”.
Deputat, Mircea DRĂGHICI

Drăghici şi Buta vor stoparea risipei banilor publici

Recent, deputatul PSD Mircea Drăghici şi senatorul PDL Sorin Buta (foto) au înaintat un proiect de lege pentru reglementarea modului în care se realizează întreţinerea infrastructurii rutiere din România. Vă prezentăm în continuare nota de fundamentare: “Prezentul proiect de lege urmăreşte să reglementeze modul în care se derulează contractele de întreţinere iarnă-vară aferente Drumurilor Naţionale (autostrăzi), care sunt mari consumatoare de bani, în ciuda evidenţelor clare ale ineficienţei de întreţinere în iarnă şi vară. Totodată, proiectul de lege vine să elimine plăţile pentru nemuncă existente azi în aceste contracte, mai exact plăţile prin care firmele ţin la dispoziţia beneficiarului utilaje disponibile pentru intervenţii. Aceasta mai ales datorită faptului că în perioada de iarnă, în domeniul construcţiilor nu există activitate, aceste utilaje oricum fiind disponibile pentru a interveni oricând, iar cine doreşte să deţină astfel de contracte şi să presteze servicii aferente lor, ar trebui să aibă echipamente necesare şi pregătite în număr suficient şi să desfăşoare activitatea pentru care să fie achitaţi, conform contractelor. Alte două obiective sunt reglementate prin prezentul proiect de lege, şi anume plata serviciilor să fie făcută în funcţie de disponibilitatea pentru trafic a infrastructurii rutiere şi controlul activităţii să fie mai bine efectuat, iar autorităţile locale să certifice calitatea acestora”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: