FC Internaţional – în căutarea punctelor salvării de la retrogradare

Echipa noastră a început catastrofal returul campionatului, cu două înfrângeri: 0-1 la Galaţi şi 1-3 la Piteşti, în Trivale. Propria neputinţă, “greşelile” de arbitraj de la partida de acasă, cu Dinamo, dar mai ales faptul că n-a ghicit formula de echipă potrivită îl plasase pe antrenorul Ionuţ Badea mai jos pe scara rezultatelor decât predecesorul său, Fane Stoica. Prima rază de lumină a apărut la Mediaş, unde FC Internaţional a reuşit primul punct din retur, dar a pălit după ce a bisat rezultatul şi pe teren propriu, cu Pandurii Tg. Jiu. Aceasta a fost o partidă de infarct, în care tânărul, dar şi infatuatul Mihai Răduţ a ratat un penalti în min. 65. Oaspeţii au prins curaj şi, pe final, au ameninţat serios poarta argeşeană. Marius Popa a fost un adevărat înger păzitor cel puţin în două situaţii, păstrând tabela de scor imaculată, cu un 0-0 care nu ajuta pe nimeni.
Astfel, FC Internaţional ajunsese la un dramatic minus 15 în clasamentul adevărului, încremenind parcă pe locul 16 al clasamentului şi simţind cum boarea de matineu începuse să dea semne de vijelie.

S-a schimbat foaia!

Finanţatorul Benone Lazăr nu şi-a pierdut capul, sfidând situaţia disperată şi a luat ferm apărarea antrenorului, pe care-l adusese personal în Ajunul Crăciunului. “Ionuţ Badea nu va fi demis. Eu am încredere în el şi, la expirarea contractului actual, îl voi prelungi cu încă zece ani!” Încrederea patronului i-a dat tehnicianului liniştea necesară pregătirii dificilei partide din deplasare, cu FC Braşov. Gazdele nu avuseseră nici ele un început fabulos de retur. Mai mult, fuseseră umilite în etapa precedentă de U. Craiova, care le administrase un sec 3-0 în primele 35 minute ale jocului. Aşa că era de aştept să-şi dorească o împăcare cu suporterii pe spinarea interiştilor, cu care făcuseră instrucţie în tur, la Mioveni, cu ajutorul discret, dar eficient al unui arbitru de care e mai bine să nu mai amintim.
Numai că braşovenii n-au ţinut seama de foamea de puncte a argeşenilor şi nici de setea lor de revanşă. Vremea sub Tâmpa a fost destul de rece şi spre sfârşitul primei reprize a început să ningă. Ionuţ Badea a trimis în teren o echipă ceva mai ofensivă şi extrem de bine motivată. Aceasta a trecut peste şocul primirii unui gol stupid destul de repede de la Zaharia şi a reuşit egalarea înainte de pauză, pe un contraatac purtat de Apostu şi finalizat cu o centrare spre Kone, care a şutat fără speranţe pentru Dani Coman. De altfel, contraatacul a fost arma de bază a argeşenilor, care au început mai bine şi repriza secundă. Terenul s-a acoperit de zăpadă, braşovenii parcă jucau cu patine cu rotile, în timp ce argeşenii zburdau. Băcilă, intrat pe teren în prima repriză, după ce l-a înlocuit pe Abiodun, a înscris golul doi, dejucând ofsaidul gazdelor şi driblându-l şi pe Dani Coman. Arbitrul a refuzat ambelor echipe câte un penalti, argeşenii au mai ratat ocazii cât pentru câteva meciuri, dar au încheiat cu o victorie partida de la Braşov.

Fiecare meci – o finală!

Duminică, 20 martie, la Piteşti, FC Internaţional Curtea de Argeş a bisat victoria de la Braşov, tot cu 2-1, însă în faţa Gloriei Bistriţa, una dintre revelaţiile returului. Marcatori au fost tot Emmanuel Kone şi Cosmin Băcilă, respectiv potughezul Moraes, din lovitură liberă. Cele 8 puncte din 18 posibile adunate de interişti sunt încurajatoare în perspectiva viitoarelor partide, şi mai ales a celei de la Iaşi. Gazdele au suferit o înfrângere poate nemeritată cu U. Craiova (1-2) şi dacă pierd şi cu Internaţional, fac schimb de locuri. O victorie ar însemna pentru echipa noastră confirmarea unui drum ascendent şi ar fi de-a dreptul obligatorie, dacă luăm în calcul faptul că viitoarea vizită acasă ne-o va face Rapidul, echipă avidă de puncte, pentru a mai putea spera la cupele europene. Hai Inter!
Vladimir ALBU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: