Căzut în Afganistan, slt. post-mortem Florin Bădiceanu se odihneşte în pământul natal

Sute de oameni l-au condus pe ultimul drum pe eroul militar căzut la datorie departe de ţară, în lupta cu teroriştii talibani. În ultima zi a lunii februarie, trupul neînsufleţit a fost încredinţat odihnei veşnice cu onorurile militare de rigoare şi cu salvele de armă trase de către camarazii din Batalionul 33 Vânători de Munte POSADA spre cerul întunecat de deasupra satului Caloteşti, din comuna argeşeană Budeasa. S-ar fi zis că şi îngerii au jelit tinereţea pierdută a lui Florin, alături de familie – părinţi, bunică, nemângâiata soţie care avea un copil şi mai aştepta încă unul, ce nu-şi va cunoaşte tatăl decât din fotografii sau din povestirile altora.
Aşa cum v-am informat deja în ediţia precedentă a ziarului nostru, preşedintele ţării, Traian Băsescu l-a decorat pe slt. post-mortem Florin Bădiceanu, ucis de un dispozitiv exploziv improvizat pe Autostrada Kabul-Kandahar cu Ordinul Naţional “Steaua României”, în grad de cavaler cu însemne de război. Decretul a fost citit pe aeroportul din Craiova, în prezenţa ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Oprea şi a şefului Statului Major General, amiral dr. Gheorghe Marin, care au întâmpinat cu o gardă de onoare şi un ceremonial impresionant sicriul venit pe calea aerului din Afganistan. Florin Bădiceanu şi-a găsit odihna veşnică în pământul moşilor şi strămoşilor săi şi este jelit de cei dragi. Să-i fie ţărâna uşoară!

Militarii aliaţi continuă lupta cu teroriştii

Lt.col. Costel Ionescu (foto), comandantul forţelor româno-americane dislocate în zona Zabul a informat că militarii din subordine se confruntă cu o recrudescenţă a actelor teroriste desfăşurate de către insurgenţii talibani pe “autostrada morţii” care leagă capitala afgană Kabul de marele oraş Kandahar. Ca o consecinţă, în ciuda acţiunilor desfăşurate de către trupele aliate pe toate planurile, inclusiv umanitare şi de colaborare cu populaţia civilă, cu şefii tribali şi cu trupele guvernamentale, situaţia securităţii s-a înrăutăţit de vreo 5 ori în ultimul timp. În urma analizării situaţiei strategice, s-a ajuns la anumite concluzii şi s-a decis înfiinţarea unor puncte de control pe amintita autostradă, unde s-au constatat existenţa unor puncte de tranzit spre şi dinspre Pakistan, folosite în mod obişnuit de către adversarii regimului legal de la Kabul. Încă din primele zile de funcţionare a acestora au apărut semne încurajatoare. Misiunea Zabul continuă, moralul trupelor noastre din Afganistan este bun şi militarii argeşeni sunt decişi să-şi facă datoria cu cinste, ne-a asigurat lt.col. Costel Ionescu.
Vladimir ALBU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: