Argeşul de Nord – la un an de existenţă

Sâmbătă, 28 martie 2009, a fost o zi superbă de început de primăvară pe Valea Râului Doamnei. Puţin după ora prânzului, câteva zeci de personalităţi ale vieţii publice argeşene, în frunte cu senatorul Mircea Diaconu, au ţinut să participe la un eveniment cu totul deosebit: lansarea publicaţiei lunare “Argeşul de Nord”, destinată zonelor rurale. Ctitorul acesteia, omul de afaceri Virgil Baciu, originar din Poenărei-Corbi, vizibil emoţionat, le-a comunicat celor prezenţi la festivitate faptul că a ţinut să reia tradiţia “Gazetei ţăranilor”, care apărea în urmă cu mai bine de o sută de ani.
La momentul respectiv anunţa că dispunea de un buget care îi permitea să asigure apariţia publicaţiei pentru un an de zile. Duminică, 28 martie 2010, s-a împlinit perioada de graţie anunţată. La ceas aniversar, l-am intervievat pe fondatorul “Argeşului de Nord” şi cele mai importante gânduri ale acestuia le-am consemnat în rândurile alăturate.

– D-le Virgil Baciu, cum vă simţiţi în postura de patron de presă?
– Fără nicio exagerare, mai matur şi mai responsabil din toate punctele de vedere! Pentru mine totul a început de la o idee pe care am clocit-o – ca să mă exprim plastic – mai multă vreme, pusă în aplicare din dragoste de oamenii din mijlocul cărora m-am ridicat, a continuat ca o confruntare cu criza, inclusiv de idei a unora şi s-a materializat poate chiar mai bine decât am sperat.
– “Argeşul de Nord” este, deci, o afacere profitabilă pentru dumneavoastră?
– Mă faceţi să râd dacă vă gândiţi la câştigul bănesc, pentru că eu acopăr toate costurile, asigur distribuţia cu ajutorul unor colaboratori cărora n-am cuvinte de ajuns să le mulţumesc pentru sprijin, iar ziarul ajunge gratis în mâinile oamenilor!
– Să înţelegem că sunteţi un bun samaritean?
– Depinde din ce unghi priviţi problema. Eu mă consider un om normal, care nu poate trăi în afara comunităţii şi, cu cât este aceasta mai puternică, eu mă simt mai în siguranţă! Prin această publicaţie am căutat să punem la dispoziţia oamenilor informaţia care le poate aduce puterea de a trece mai uşor peste greutăţil. Francezii au o vorbă: un om prevenit şi, deci, informat, valorează cât doi!

“N-am urmărit scopuri politice!”

– Ca lider al PNL Corbi, adversarii dumneavoastră s-au temut că veţi folosi ziarul ca instrument politic?
– Probabil, dar sper că s-au convins că nu este aşa în acest an care s-a scurs de la lansare. În PNL Argeş au fost destule frământări, care n-au fost tratate decât tangenţial în “Argeşul de Nord”. În 13 martie, eu am candidat la şefia organizaţiei judeţene şi oricine a citit ultimul număr a putut vedea că nu s-a pomenit un cuvânt despre aşa ceva. Acest comportament dovedeşte faptul că n-am urmărit să fac carieră politică prin “Argeşul de Nord”.
– Aşadar, n-aveţi ambiţii de mogul…
– Departe de mine gândul, deşi sunt mândru de faptul că echipa noastră redacţională a crescut calitatea publicaţiei de la lună la lună, iar unele numere au fost comparabile cu cele mai bune ziare judeţene. O spun cu toată responsabilitatea, asumându-mi riscul de a fi considerat lipsit de modestie, însă adevărul merită acest sacrificiu!

“Vom continua!”

– Ce gânduri de viitor aveţi?
– Rezultatele de până acum ne obligă să mergem mai departe. Am reuşit să scoatem o sumedenie de oameni din contemplaţie, le-am facilitat mai buna cunoaştere şi în jurul publicaţiei s-a cristalizat Asociaţia Agricolă “Argeşul de Nord”.
– Care sunt problemele cu care vă confruntaţi?
– Sunt destule într-o lume bântuită de criză, dar cele mai dificile sunt cele legate de distribuţia publicaţiei, astfel încât să ajungă la cititori. Căutăm soluţii şi apelăm la cei care vor să ne ajute, să ne contacteze.
– Banii nu sunt o problemă?
– Banii sunt oricând o problemă pentru iubitorii de arginţi. Acum nu ne putem abandona cititorii şi, în cel mai rău caz, vom apărea trimestrial, vom mări numărul de pagini, într-un cuvânt, vom continua!
– Noi vă dorim un sincer “La Mulţi Ani!”
– Vă mulţumesc, asemenea! Tuturor cititorilor şi prietenilor noştri, redacţia “Argeşul de Nord” le adresează cele mai bune urări de sănătate, bucurii şi împliniri, cu prilejul Sfintelor Paşti, cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii. La Mulţi Ani Fericiţi!
A consemnat Eva ADAM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: