Prăjitură cu mere şi cremă caramel (de post)

Ingrediente: 300 g zahăr, 900 ml apă fiartă, 100 ml ulei, 13 linguri făină, 4 linguri amidon, 100 g nuci măcinate, 4-5 mere rase, 125 g margarină, un praf de copt, scorţişoară, esenţă de rom.
Preparare: 150 g zahăr se caramelizează. Se adaugă 400 ml apă fiartă. Când s-a răcit compoziţia, se adaugă merele rase şi nuca măcinată, apoi 8 linguri făină, 2-3 linguri amidon, 100 ml ulei, praful de copt şi scorţişoara. Se obţine o cocă ca şi la chec, pe care o punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm aluatul la copt în cuptorul dinainte încălzit. Lăsăm să se coacă şi facem proba cu scobitoarea. Când s-a copt, o scoatem din cuptor şi lăsăm prăjitura să se răcească. Între timp pregătim crema: 150 g zahăr se caramelizează, peste care adăugăm 500 ml apă fierbinte, apoi 5 linguri de făină şi 1-2 linguri cu amidon, învârtim bine bine până se amestecă fără sa fie cocoloaşe. Se adaugă esenţa de rom şi lăsăm crema să se răcească. Margarina se învârte bine cu mixerul şi se adaugă pe rând câte o lingură din crema răcită. Dacă crema este prea groasă, se adaugă câteva linguri cu gem din care preferaţi. Crema se pune peste blatul răcit şi se ornează cu ciocolată de post răzuită, cu bombonele sau cu nucă de cocos.
Timp Preparare: 1 h 20 minute.
Complexitate: redusă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: