Musaca de morcovi cu orez

Ingrediente: 500 gr morcovi, 200 gr ciuperci proaspete (sau conservă), 100 ml ulei, 2 bucaţi ceapă, 200 gr orez, pesmet, o legătură pătrunjel verde, sare, piper după gust.
Preparare: Curăţăm ceapa, o tăiem mărunt şi o călim cu un pic de ulei. Morcovii îi curăţăm, îi tăiem rondele şi îi punem la fiert în apă cu puţină sare. Curăţăm ciupercile, le feliem şi le adăugăm peste ceapă, apoi le călim împreună până scade apa ce o lasă ciupercile şi adăugăm orezul spălat. Din nou le călim încă circa 2 minute amestecând mereu. Turnăm peste orez 200 ml apă şi mestecăm mai departe până orezul fierbe cu apa existentă. Se condimentează cu sare şi piper. După ce apa scade, luăm de pe foc orezul şi adăugăm pătrunjelul verde tocat. După ce morovii au fiert, îi scoatem separat şi din zeama în care au fiert aceştia punem peste orez circa 150 ml zeamă. Într-un vas termorezistent (tavă de copt) uns cu ulei şi tapetat cu pesmet aşezăm un rând de morcovi fierţi, peste ei aşezăm compoziţia de orez cu ciuperci şi acoperim din nou cu rondelele de morcovi. Dăm vasul în cuptorul fierbinte la foc potrivit pentru 30 minute.
Complexitate: redusă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: