Iliescu şi-a luat revanşa asupra lui Geoană: Victor Ponta este noul lider naţional al PSD!

Congresul organizat la Romexpo sâmbătă, 20 februarie, a menţinut atenţia naţiunii timp de mai bine de 16 ore. Şi asta pentru că a avut de toate: spectacol mediatizat, la vedere – cu discursuri, atacuri pe faţă sau subtile la persoană, cu vrăjitoare pentru a întări culoarea, cu nervi şi oboseală – dar şi o parte nevăzută în care s-a negociat dur, generând retrageri de candidaturi neaşteptate, adevărate lovituri de teatru. Încă o dată s-a dovedit faptul că preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, este un adevărat Alfred Hitchcock al politicii mioritice, capabil nu numai să scrie scenarii, dar şi să regizeze răsturnări de situaţie spectaculoase, făcând din actori nebăgaţi în seamă vedete de primă mărime şi din foşti protagonişti simpli cascadori.
“În 2005 am primit o lecţie pe care n-o meritam!”, a confirmat acesta de la tribună, dând linia directoare. Mircea Geoană, învingătorul lui de atunci a devenit livid, înţelegând că toate manevrele făcute în culise se pot nărui. “Înainte să candidez m-am consultat cu domnul Iliescu”, a susţinut Victor Ponta, care s-a prezentat ca omul consensului în partid, ideal pentru misiunea de modernizare în urma căreia să redevină prima forţă politică a ţării. Radu Mazăre şi Miron Mitrea au renunţat la candidaturi în favoarea lui Victor Ponta, iar gestul similar făcut de Cristian Diaconescu pentru Mircea Geoană n-a mai putut salva situaţia. În urma numărării voturilor, candidatul care a pierdut la modul ridicol şefia statului a adunat 756 voturi, insuficiente pentru un nou mandat. Victor Ponta a fost validat ca lider al PSD cu 871 voturi, tot atâtea câte a strâns şi Liviu Dragnea pentru postul de secretar general, competiţie în care argeşeanul Constantin Nicolescu s-a situat pe locul doi.
Victor Ponta, care n-a împlinit încă 40 ani, are în faţă o misiune grea, prioritară fiind păstrarea unităţii partidului. Şansele sale sunt destul de bune, pentru că alături i stau Ion Iliescu, Adrian Năstase, Miron Mitrea, Liviu Dragnea, Constantin Nicolescu, piese grele pe eşichierul politic naţional, care îşi doresc recuperarea identităţii PSD şi recăpătarea încrederii populaţiei.
Alexandra SIMIONESCU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: