Internaţional Curtea de Argeş a fugit de zăpezile de acasă: Ionuţ Badea pregăteşte evitarea retrogradării în Turcia

Echipa noastră n-a avut parte de sărbători liniştite. Locul 15, retrogradabil, ocupat la sfârşitul turului primului sezon în Liga lui Mitică n-a satisfăcut pe nimeni. Din cele 16 puncte acumulate, numai 3 au fost obţinute la Mioveni, în jocurile considerate pe teren propriu. Situaţia era intolerabilă pentru conducerea clubului, care a rezistat cu stoicism tentaţiei de a-l înlocui pe antrenorul Ştefan Stoica. În ajunul Crăciunului însă, imediat după prânz, a explodat bomba: conducătorul tehnic de la FC Internaţional era pus pe liber, iar locul său era imediat ocupat de tehnicianul de la FC Argeş, Ionuţ Badea. Acesta a venit cu tot colectivul tehnic (secundul Dragoş Radu, antrenorul cu portarii Vasile Stan, preparatorul fizic italian Luigi Maione, psihologul Petruţa Coman) şi şi-a asumat ca obiectiv evitarea retrogradării. Despărţirea sa de fosta echipă s-a lăsat cu scandal. Andrei, fiul lui Cornel Penescu, finanţatorul arestat în cazul “Mită pentru arbitri” l-a acuzat de trădare şi i-a cerut despăgubiri de 200.000 euro. Patronul de la Inter Curtea de Argeş, Benone Lazăr a confirmat că-l va ajuta pe Ionuţ Badea să achite clauza de reziliere a contractului cu FC Argeş. Între timp a izbucnit un nou scandal între cele două cluburi, după ce primarul Tudor Pendiuc a anunţat că FC Internaţional Curtea de Argeş va disputa partidele din retur pe Stadionul “Nicolae Dobrin”. Uitând că arena din Trivale aprţine municipalităţii piteştene, Andrei Penescu şi ai lui au criticat dur înţelegerea dintre Pendiuc şi Lazăr. Amatorii de fotbal au primit-o însă cu satisfacţie!

Un nou început

Într-o recentă conferinţă de presă, Benone Lazăr a spus că s-a despărţit la telefon de fostul antrenor Ştefan Stoica: “Deşi după 6-7 etape apropiaţii, o parte a presei şi chiar suporterii mi-au cerut ca să-l dau afară pentru pierderea partidelor de acasă, m-am ţinut de cuvânt şi l-am lăsat în funcţie până la sfârşitul turului. Cum atunci echipa era pe locul 15, retrogradabil, nu mai aveam ce discuta, astfel că l-am anunţat telefonic că a fost demis!”
Lotul Interului s-a reunit în primele zile ale lui ianuarie, având şi patru noutăţi: Andrei Antohi şi Pintili (de la Jiul Petroşani), Bogdan Apostu (Diosgyor) şi atacantul Ibraima Balde (venit în probe de la Ştiinţa Bacău, originar din Guinea Bissau). Africanul n-a fost oprit în lot de către Ionuţ Badea, care în mini-vacanţa de iarnă a luat lecţii de la Pepp Guardiola, la Barcelona. După o primă perioadă de pregătire la Piteşti, în 21 ianuarie, FC Internaţional a plecat în cantonament în Antalya, unde va sta până în data de 6 februarie, perioadă în care va disputa şi 5 partide de verificare, cu următoarele echipe: Olimpik Baku (Azerbaidjan) – 26 ianuarie; SV Kapfenberger (Austria) – 28 ianuarie; naţionala olimpică a Coreei de Nord – 30 ianuarie; FC Gyeongnam (Coreea de Sud) – 2 februarie şi FK Rabotnicki (Macedonia) – 5 februarie.
Lotul deplasat este următorul: Marius Popa, Florin Pampea, Tomislav Arcaba – portari; Dan Matei, Vlad Chiricheş, Ousmane Viera, Alin Raţiu, Florin Popa, Gabriel Matei, George Neagu, Mihai Pintili – fundaşi; Cosmin Băcilă, Claudiu Voiculeţ, Nasser Menassel, Mihai Răduţ, Cătălin Lazăr, Ovidiu Vezan, Cornel Frăsineanu, Abiodun Agunbiade, Alexandru Ciucur, Ramses Gado – mijlocaşi; Andrei Zăgrean, Daniel Stan, Andrei Antohi, Bogdan Apostu, Ovidiu Stoianof – atacanţi.
Claudiu Ionescu şi Lucian Itu au primit acceptul să plece şi, se pare, vor evolua la Dacia Mioveni. Silviu Izvoranu, de asemenea, îşi caută echipă.

Declaraţii

Înainte de plecarea spre Turcia, în cadrul unei conferinţe de presă la care a participat conducerea clubului, Benone Lazăr a anunţat că se află în tratative pentru a mai aduce un fundaş dreapta african şi că lotul se va definitiva după 6 februarie, în ţară. Modernizarea Stadionului Municipal din Curtea de Argeş, ale cărei costuri sunt estimate la circa 12 milioane euro, nu se va încheia prea curând, astfel că nici în campionatul viitor FC Internaţional nu va evolua acasă, în urbea Basarabilor. Prioritatea zero rămâne însă evitarea retrogradării, obiectiv asumat atât de către nu prea vorbăreţul antrenor Ionuţ Badea, cât şi de jucătorii de sub comanda sa.
Vladimir ALBU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: