Albă ca zăpada

Ingrediente:
Foile:
3 ouă, 100 gr zahăr pudră, 6 linguri ulei, 3 linguri lapte,
o linguriţă rasă praf de copt, un vârf subţire sare,
500 gr făină.
Crema: 500 ml lapte, 250 gr unt, 275 gr zahăr pudră, o lămâie (reţeta are lime verde), 2 linguri făină.
Preparare:
Foile:
Se pune făina, praful de copt, sarea într-un castron cernute. Separat mixăm ouăle, zahărul, laptele, uleiul la urmă. Adăugăm făina treptat până iese un aluat (dacă-i tare, mai punem lapte, dacă-i moale, făină). Se coc 4 foi (3-5) în funcţie de tavă.
Crema:
Se amestecă făina cu laptele, aşa încât să nu facă cocoloaşe şi se pune pe foc până se îngroaşă amestecând continuu. Când e gata, o dăm la rece şi separat, în alt vas, amestecăm untul cu zahărul pudră spumă. Adăugăm din compoziţia de făină şi laptele răcit la compoziţia de unt câte o lingură, pe rând amestecând încet (atenţie, e important – compozitia de făină cu lapte trebuie să fie rece, altfel se taie crema!!!). Se adăugă totul amestecând bine şi dăm la rece. După ce se răceşte crema, se pune între foi şi se dă la frigider. Se lasă prăjitura să se-nmoaie şi a doua zi se taie.
Complexitate: medie.
Roxana MOLDOVAN

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: