Sângerete

Ingrediente: 300 g carne, 300 g slănină porc, 300 g şorici, 600 g sânge, 200 g ceapă, maţe de porc, sare şi piper după gust.
Mod de preparare: Se pun la fiert în apă cu sare carnea şi şoriciul. Când carnea este fiartă se scoate afară. Şoriciul se mai lasă la fiert până se mai înmoaie, apoi se răceşte şi se toacă împreună cu carnea. Se taie slănina cubuleţe mici şi se pune în sângele strecurat, apoi se adaugă carnea tocată şi şoriciul şi se condimentează. Cu compoziţia respectivă se umplu maţe netede de porc, mai mari, legându-se cele două capete în formă de potcoavă. Se introduce sângeretele într-un vas cu apă fierbinte şi se pune la fiert la foc mic, timp de 40-50 minute, după care se scoate şi se pune în alt vas cu apă rece. După răcire se lasă câteva ore la zvântat.
Roxana MOLDOVAN

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: