Duchesse cu ciocolată

Ingrediente pentru cca. 60 bucăţi: 50 gr alune pisate, 2 albuşuri, 100 gr zahăr, 2 plicuri zahăr vanilinat, o lingură făină, 1/4 linguriţă scorţişoară, 110 gr ciocolată cu lapte, o lingură cacao.
Mod de preparare: Se prăjesc alunele într-o tigaie, fără adaos de grăsime. Se lasă să se răcorească. Cuptorul se încinge la 120 grade C. Se bate albuşul cu zahăr tos şi zahăr vanilinat. Se bate până ce bezeaua începe să strălucească şi să formeze ţepi. Se amestecă alunele cu făina şi scorţişoara. Compoziţia de bezea se spriţează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se lasă bezelele la cuptor timp de cca. 20 minute, mai mult să se usuce decât să se coacă. Se topeşte ciocolata în bain-marie şi se lasă să se întărească puţin. Pentru a obţine o Duchesse, se unge baza unei bezele cu ciocolată şi se aşează deasupra a doua bezea. Se procedează aşa în continuare. Se acoperă prăjiturelele cu un şablon din carton şi se pudrează cu cacao.
Roxana MOLDOVAN

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: