„E nevoie de un preşedinte al tuturor!”

“Daţi-mi votul pentru că sunt puternic prin libertatea şi cinstea mea, pentru că nu depind de nimeni, decât de încrederea şi susţinerea dumneavoastră”, le-a cerut candidatul PNL la Preşedinţia României, Crin Antonescu, miilor de călărăşeni veniţi să-l întâlnească în Piaţa Prefecturii.
Crin Antonescu le-a spus expus locuitorilor din Călăraţi argumentele care l-au determinat să candideze pentru funcţia supremă în stat. “Pentru că m-am săturat de abuzurile, ameninţarea şi neruşinarea lui Traian Băsescu. Pentru că m-am săturat de promisiunile, minciunile şi făţărnicia lui Mircea Geoană. Pentru că în România democraţia e pusă în pericol de un dictator în devenire, care este Traian Băsescu şi de o păpuşă mecanică, trasă de sfori, care este Mircea Geoană. Pentru că democraţia trebuie apărată în România şi trebuie pusă în folosul tuturor românilor, nu doar al unora. Pentru că democraţia trebuie să le dea tuturor o şansă şi pentru că democraţia trebuie apărată de oameni puternici, de oameni care nu fură şi de oameni care sunt în stare să se gândească şi la ceilalţi şi să facă ceva şi pentru ei”, a declarat liderul PNL.
Candidatul liberal spune că este un om modest şi cuviincios, dar că în condiţiile accederii în prim-planul scenei politice al unor oameni care dau dovadă de neruţinare, aroganţă şi care mint, este nevoit să lase modestia deoparte: “Şi spun, e nevoie de un preşedinte al tuturor, nu al clicilor acestora. Prima calitate a unui preşedinte, primul lucru pe care trebuie să-l aibă preşedintele românilor este să-i pese de români şi să-i iubească. Eu voi deveni preşedinte al tuturor românilor pentru că-mi pasă de ei şi nu pentru că am nevoie să-mi închidă cineva vreun dosar. Pot face acest lucru pentru că nu am făcut nicio zi politică pentru familia, prietenii şi rudele mele”.

„Suntem dispuşi să ne dăm votul pentru a avea un buget până la 10 decembrie 2009”

Crin Antonescu a subliniat, însă, că votul liberalilor nu va fi dat în orice condiţii: „Trebuie să vedem şi cu ce vine acest buget prezentat de domnul Boc. Pentru că dacă vine cu mărire de TVA la 21 %, sau cu noi reduceri de locuri de muncă, aşa cum am auzit că se vehiculează ideea, sigur că aici e de discutat. Noi vom vota un buget care va include ţinta de deficit şi ceilalţi indici economici stabiliţi cu FMI”, a spus preşedintele PNL.
Întrebat cum comentează declaraţia preşedintelui Băsescu potrivit căreia şeful statului nu va promulga legea care ar permite actualului guvern interimar să prezinte bugetul în parlament, liderul liberal şi-a exprimat speranţa că acest lucru nu se va întâmpla: „Traian Băsescu este moralmente obligat să promulge documentul pentru a răspunde cerinţelor FMI, dacă este într-adevăr interesat de pensii, salarii şi de soarta oamenilor. Dacă doreşte să-şi bată joc de ţara asta până în ultima zi a mandatului său, să nu promulge legea! Noi nu-l putem forţa, după cum nu l-am putut forţa nici să dea curs unei soluţii raţionale pentru a rezolva criza politică încă de acum o lună jumătate”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: