Din minunile politicii actuale: un fost fotograf, manager de spital!

P1070713Numirea lui Ion Uţă ca manager al Spitalului Brădet în cursul lunii august a stârnit destulă uimire printre foştii săi colegi din cadrul Cooperaţiei Meşteşugăreşti din Curtea de Argeş. Înainte de 1989, respectivul a lucrat ca fotograf. În memorabila zi de 22 decembrie spune că a salvat-o pe tov. Piţigoi, prim-secretar comunist al oraşului, de furia mulţimii adunate la primărie. Ion Uţă a intrat apoi într-un con de umbră, reapărând în politică la PRM. Cam în acelaşi timp îşi începea şi studiile juridice. Plecat la fostul PUR, s-a remarcat ca organizator în alegerile locale din 1996, când a ratat un post de parlamentar dintr-o prostie şi în 2000, când a impus câţiva primari umanişti în zonă, dintre care s-au remarcat cei de la Cicăneşti şi Ciofrângeni, aflaţi şi acum în posturi.
Dezamăgit, în 2002 a plecat la muncă în Italia, de unde a revenit după 5 ani, pentru a se lupta anul trecut pentru postul de primar de Curtea de Argeş, din postura de lider al PC. Candidatura fără noroc l-a costat timp, osteneală şi bani proprii, dar alianţa partidului său cu PSD i-a adus numirea la Spitalul Brădet.
Ion Uţă şi-a câştigat faima de tip inteligent şi descurcăreţ poate şi datorită faptului că nu dezarmează uşor şi ştie să dialogheze cu oamenii. Acum va trebui s-o lase mai moale cu avocatura şi să se ocupe de manageriatul unei instituţii spitaliceşti confruntată cu lipsurile tranziţiei. Ştie că nu-i va fi uşor, dar nu se sperie de greutăţi şi caută să facă abstracţie de rezultatul alegerilor prezidenţiale din noiembrie, care, anul viitor, în cazul în care Mircea Geoană ar fi înfrânt de Traian Băsescu, l-ar putea aduce în postura lui Ion Ciolănescu, pe care l-a înlocuit la conducerea unităţii prin numire politică. Deocamdată Ion Uţă s-a apropiat de ciolanul puterii, care la Brădet nu pare prea suculent şi e destul de sărac în carne. Dacă va avea timp să ajungă la măduvă, îmbunătăţind şi condiţiile din spital şi eficientizând activitatea, rămâne de văzut…
Vladimir ALBU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: